Betere, snellere en betaalbare zorg

De eerstelijnsgezondheidszorg, inclusief de eerstelijnsdiagnostiek, is sterk in beweging door politieke belangstelling en technologische mogelijkheden. We zien een trend naar meer zelfregie en zorg dichterbij de patiënt. Met Het Praktijklab spelen we daarop in. Het past bij ons streven om betere en snellere zorg mogelijk te maken die tegelijkertijd betaalbaar is.


Online koppeling

Het Praktijklab staat voor point of care testing (POCT) in de huisartsenpraktijk, met innovatieve en betrouwbare apparatuur. Wat Het Praktijklab bijzonder maakt is dat we de apparatuur koppelen aan ons laboratorium- en kwaliteitssysteem. Uitslagen worden zo realtime gemonitord. Er kan dus direct bijgestuurd worden als dat nodig is.

Direct de uitslag

Een groot voordeel is dat u direct ziet wat de uitslag van een test is, waardoor u gelijk een behandeling kan starten als dat nodig is. Effectieve zorg dus. Tegelijkertijd betekent het minder onzekerheid voor uw patiënten. De apparatuur die u nodig heeft levert Saltro. Testen afnemen doet u of een medewerker zelf. Twijfelt u over de uitslag of heeft u vragen? Dan kunt u altijd met een van onze specialisten bellen.

Wetenschappelijk onderbouwd

We zetten de volgende stap in het proces om zoveel mogelijk patiënten toegang te geven tot verantwoord POCT gebruik. Daarom investeren we in wetenschappelijk onderzoek, testapparatuur en kwaliteitsborging. We introduceren alleen POCT die bewezen meerwaarde heeft voor de patiënt.

Volledige ondersteuning

Vanzelfsprekend ondersteunt Saltro uw praktijk op alle mogelijke manieren als u zich aansluit op Het Praktijklab. We zorgen voor installatie van de apparatuur, voor onderhoud, uitleg, training en technisch en medisch advies. Zo kunnen we samen een grote stap voorwaarts maken. In het belang van de patiënt.

Met Het Praktijklab:


  • brengt u zorg dichtbij de patiënt
  • krijgt u direct de uitslag van een test waardoor u effectiever kunt behandelen
  • hebben patiënten sneller duidelijkheid over hun gezondheid
  • voldoet u aan de nieuwste kwaliteitseisen POCT